Atelierul SARTO

ATELIERUL SARTO
In atelierul SARTO, costumul bespoke este o opera de arta, confectionata in peste 60 de ore de manopera, de catre croitori talentati, ce au acumulat mai bine de 30 de ani de experienta. Experienta bespoke a costumului de comanda este in sine o placere, intrucat fiecare client ce viziteaza atelierul SARTO bespoke este invitat intr-o lume aparte a costumelor barbatesti, unde poate testa cele mai fine tesaturi si poate vedea personal cum se croieste costumul.

Noi stim ca orice persoana este unica si are propriile caracteristici fizice, motiv pentru care am deschis acest Atelier de croitorie de comanda sau croitorie bespoke, unde nu lucram cu tipare de fabrica ci preferam sa desenam cate un tipar pentru fiecare barbat ce ne ofera timpul si increderea sa. Tiparul de hartie serveste la SARTO ca linie de ghidaj pentru desenul facut cu creta de catre un Maistru Croitor pe tesatura ce urmeaza a fi taiata cu foarfeca de mana. La SARTO alegem sa taiem fiecare piesa atent cu foarfeca si doar dupa ce am verificat desenul tiparului pentru a asigura imbinarea corespunzatoare a modelului tesaturii, intrucat stim ca adevaratele costume de comanda nu au carouri, dungi sau micro-structuri imbinate neplacut vizual.

In atelierul SARTO lucram cu minimum o proba intermediara, in cadrul careia se poate interveni asupra orientarii manecilor, se pot elimina orice cute si falduri deranjante si se pot stabili detaliile finale pentru un look exact asa cum se doreste. De asemenea, la SARTO bespoke echipa care va croieste tinuta va sta in permanenta la dispozitie, pregatita sa intervina si daca apar schimbari neprevazute. Stim ca o vizita suplimentara la croitor nu este cel mai placut lucru, insa am ales sa lucram cu o proba intermediara pentru a ne asigura ca data la care este programata livrarea este respectata cu strictete si ca nu apar surprize si intarzieri. Proba croitorului sau proba bespoke survine la aproximativ doua-trei saptamani de la comanda, in vederea asigurarii perfectiunii acestuia.

Dupa proba survine finisajul si calcatul. In atelierul SARTO bespoke lucram cu finisaje manuale (avem optiunea de a coase butonierele de mana), calcam costumul manual si ne asiguram ca toate aceste procese sunt executate corespunzator. Ne mandrim cu faptul ca echipa noastra lucreaza cu daruire de-a lungul etapelor realizarii costumului de comanda, intrucat fiecare dintre procedeele descrise anterior sunt necesare pentru a obtine un costum impecabil. Omiterea oricareia dintre ele poate duce la aparitii inestetice ca “spargerea” reverului, cutarea manecilor, ridicarea gulerului si alte nemultumiri.

Din dorinta de a fi complet transparenti cu privire la ceea ce presupune serviciul SARTO bespoke, toti clientii nostri intra in contact cu Maistrul Croitor care le va desena tiparul si sunt invitati sa observe procedeul de croire. In atelierul SARTO bespoke, croitorii se pot observa rihtuind, lucrand la masa de croit sau desenand tipare. Credem cu tarie ca fiecare domn merita un costum perfect, obtinut prin dedicarea si profesionalismul croitorilor nostri.