Simplitate și stil – secretele din spatele look-ului iconic Tom Ford

Clasic și atemporal, dar întotdeauna plin de stil, Tom Ford reprezintă un simbol al eleganței și o persoană de la care avem întotdeauna ceva de învățat dacă vrem să obținem un look impecabil. Designerul a oferit în repetate rânduri sfaturi prin care să poți atinge această imagine ideală, iar consilierii noștri te pot ajuta să le pui în aplicare. 

Potrivire perfectă pe corp

Structura unui costum și modul în care te îmbracă sunt cele mai importante aspecte atunci când vrei să atingi idealul de stil iconic al lui Tom Ford. Un costum bine croit îți lățește umerii și creează iluzia unei talii mai subțiri și a unor picioare lungi.

Ford pune foarte mult accent pe umerii sacoului, iar impactul poate fi accentuat printr-un rever generos. Un costum care să te îmbrace așa cum trebuie va fi întotdeauna unul bespoke, cu un tipar realizat după forma corpului tău ce îți va scoate în evidență părțile bune și va masca eventuale defecte. Regula de aur a designerului este ca nasturii sacoului să fie întotdeauna închiși, pentru a-ți marca silueta. 

Deși Tom Ford este adeptul costumului de culoare neagră, asortat întotdeauna cu o cămașă albă, acesta nu neagă nici importanța unui blazer. Culorile deschise sunt ideale pentru purtarea pe timp de zi, iar cele închise pentru seară.

Un blazer din lână este un must-have în garderoba oricărui gentleman, iar versatilitatea sa te va ajuta să îl asortezi cu orice, chiar și cu o pereche de jeans. În viziunea designerului, jeanșii trebuie tratați la fel cum sunt tratați patalonii de costum: trebuie să fie realizați pe comandă, pentru a te îmbrăca perfect și întotdeauna să aibă o culoare închisă. 

Motto-ul lui Ford: “Being overdressed is better than being underdressed”. Nu trebuie să te temi niciodată să porți un costum pe timp de zi, iar în materie de evenimente formale și îmbrăcăminte de seară, smochingul este alegerea ideală. La unele ocazii, acesta renunță la culoarea neagră în favoarea unor sacouri din catifea burgungy, maro sau navy blue, iar cămășile sale albe au întotdeauna guler clasic.

Aspectul cel mai important, în viziunea sa, este să găsești stilul care să ți se potrivească și care să te facă să te simți confortabil. Dacă nu ești sigur ce este adecvat pentru corpul, preferințele și obiceiurile tale, consilierii noștri te vor ajuta să îți adaptezi garderoba, astfel încât să arăți impecabil în timp ce te simți bine. 

07.07.2021