Calitatile pantofilor Goodyear Welted

Calitatile pantofilor Goodyear Welted

Categorie: Stil: Tips & Tricks Pantofi

Dintre toate tehnicile disponibile, procedeul Goodyear Welted este cel mai bun pentru asamblarea componentelor unui pantof premium. Aceasta constructie asigura pantofului o durata de viata mai lunga, performanta crescuta si un plus de confort la purtare.

Goodyear Welted este o tehnica de coasere ce poarta numele inventatorului Chares Goodyear Jr., cel care a patentat masina de coasere folosita si astazi in industria pantofilor englezesti premium si de lux. Acest procedeu presupune atasarea talpii de partea de sus a pantofului prin coasere pe exteriorul pantofului si nu prin interiorul acestuia, spre deosebire de tehnologia de coasere Blake sau Blake rapid folosite in fabricile italienesti. Principalele diferente rezida in durata de viata a pantofului, confortul si rezistenta acestuia.

In ceea ce priveste durata de viata, pantofii cusuti prin rama exterioara, Goodyear Welted¸ au avantajul de a permite reparea lor prin inlocuirea talpilor. Fiind facuta prin exterior, cusatura poate fi taiata, iar talpa se poate inlocui cu una noua. Se obtine astfel o pereche de pantofi cu aspect nou, la un preț considerabil mai mic decât al unei perechi noi. Mai mult, in materie de confort, acestia se vor simti ca o pereche prietenoasa, obisnuita cu forma piciorului.

In materie de rezistenta, cusatura exterioara permite multiplicarea duratei de viata prin inlocuirea talpii si rezistenta la apa, intrucat exteriorul si interiorul pantofului nu comunica in mod direct prin caneluri. In timp ce cusatura exterioara a pantofilor Googyear Welted perforeaza doar rama pantofului si fasia de piele de atasare, cusatura Blake sau italieneasca leaga talpa de brantul pantofului, deschizand calea apei spre interiorul pantofului.

In materie de confort, o pereche de pantofi Goodyear Welted pot parea mai inconfortabili la prima purtare, insa se lasa foarte repede si ofera o sustinere corespunzatoare piciorului prin rama ferma, care nu permite pielii sa se deformeze si sa flexeze foarte adanc, obosind piciorul. Intreaga constructie Goodyear functioneaza ca un scut de protectie a piciorului impotriva tuturor factorilor externi, sustinand in acelasi timp arcada si oferind stabilitate.

Data: 08.30.2018
Filtru garderoba

Despre sarto

Atelier autentic de croitorie pentru gentlemani. www.sarto.ro

Newsletter

Primeste recomandari vestimentare de la expertii SARTO!