Croitoria Bespoke

Croitoria Bespoke
Viata unui costum bespoke – sau de comanda cum este acesta numit in croitoria traditionala incepe cu prima intalnire, ocazie cu care sunt luate o serie de masuratori, coordonate care ulterior sunt transpuse de un maestru croitor intr-un tipar anume dezvoltat pentru fiecare client in parte.
Tiparul astfel construit este replicat pe tesatura, fiind desenat cu creta pe dosul materialului ales pentru costumul de comanda. Fiecare piese se taie atent, cu foarfeca, fara interventii robotice specifice fabricilor.

Piesele astfel croite sunt cusute manual de croitori specializati, asigurand unui costum de comanda cele mai precise linii. Dupa asamblare, costumul de comanda se pregateste de proba, unde costumul semi-construit, inca neterminat, este imbracat de client, iar un Maistru Croitor se asigura ca acesta corespunde asteptarilor. Proba intermediara este disponibila doar in croitoria de comanda sau croitoria bespoke autentica, intrucat doar cu ocazia acesteia se poate interveni asupra costumului.

Dupa proba croitorului, costumul de comanda este pregatit pentru finisaj. In aceasta etapa se implementeaza toate observatiile preluate la proba, facand trecerea de la costumul croit la costumul finisat. Acestuia i se imbina cu maiestrie toate piesele, i se cos butonierele (la alegere mecanic sau manual) ii sunt orientate manecile si este calcat.

Odata finisat costumul, acesta poate fi livrat, ocazie cu care se poate face o proba finala pentru a ne asigura ca acesta este cu adevarat impecabil.