De ce "Bespoke"

Retail

Retail-ul este sursa de achizitionare a imbracamintii pentru majoritatea barbatilor; acesta reprezinta curentul ”fast fashion” si functioneaza dupa principiile accelerarii vietii cotidiene.
Ca orice urgentare, are deopotriva avantaje si dezavantaje, principalele fiind preturile scazute datorate volumelor si rapiditatii de consum. Totodata, calitatea este pe masura pretului, ca urmare a productiei de masa.
Mai mult, intalnim dezavantaje la purtarea hainelor provenite din retail, cauzate de calapodul general si etaloanele universale pe care acestea sunt construite, insotite de lipsa de identitate a tinutelor.

Made to measure

Aflate, dupa parerea noastra, la punctul de intalnire al calitatii si rezonabilitatii costurilor, tinutele made-to-measure ofera posibilitati nenumarate de individualizare, acces la cele mai fine tesaturi din lume, o constructie fidela avantajelor corporale ale purtatorului si un pret accesibil.
Confectionate dupa bunul plac al purtatorului, hainele MTM pot fi executate intr-un timp relativ scurt si cu costuri scazute (prin comparatie cu procedeul bespoke), venind in intampinarea necesitatilor dumneavoastra.

Bespoke

De departe cel mai elocvent procedeu de constructie a unui costum, bespoke reprezinta stilul traditional de croitorie, ce presupune croirea dupa tiparul anume dezvoltat pentru purtator. Fiind un proces dedicat detaliilor si preciziei micro-metrice, bazat pe interactiune constanta cu clientul, acest procedeu se ridica la o investitie mult mai costisitoare decat precedentele, asigurand deopotriva o tinuta perfecta, o extensie a conformatiei celui ce o poarta. Bazata pe dezvoltarea unui tipar pentru client si pe o croiala manuala, aceasta metoda dureaza cel mai mult si presupune destul de multe probe intermediare, pe langa costurile insemnate.

Made to Measure – su misura – sau pe masura este o tehnica de croit costume si camasi, care presupune un plus de atentie pentru detalii si implicit pentru client. Avantajul hainelor su misura este ca sunt construite exact pe masurile, gustul si dorintele dumneavoastra. In fiecare piesa este investit timpul necesar pentru alegerea materialului si a detaliilor potrivite, executia finala fiind realizata cu o precizie deosebita.
Totul începe cu o vizita la showroom-ul nostru, unde un consultant SARTO specializat va va ajuta sa alegeti tipul de tinuta, materialul, accesoriile si detaliile, totul incadrat in bugetul stabilit de comun acord. Astfel, selectam impreuna tipul de costum (sau camsa), structura (captusit, semi-captusit), constructia (unul, doi, trei nasturi), materialul (lana, matase, mohair), captuseala (pattern, culori, material), nasturii (culori, material, dimensiuni), monogramele (culori, dimensiuni, font) etc., totul in functie de ocazia pentru care este dorita, confortul purtatorului si anotimp.
Fiind create dupa placul si particularitatile purtatorului, hainele pe masura reflecta cel mai bine personalitatea si stilul acestuia. In timp ce trendul este de a ”fi la moda”, noi alegem sa facem acest lucru si mult mai mult: sa fim eleganți, cromatic si geometric corecti, sa ne sfatuim cu loialitate clientii si sa-i ajutam sa-si aleaga tinuta care ii avantajeaza. Hainele SARTO made to measure va imbraca, va reprezinta si spun o poveste despre dumneavoastra.

0723 578 741
[email protected]