Tot ce trebuie să știi despre jacheta deconstruită

După ce majoritatea persoanelor au înlocuit munca de birou cu cea de acasă, iar întâlnirile de afaceri s-au mutat în mediul online, începem să ne întoarcem ușor la normalitate. 

Totuși, poate nu te simți pregătit să înlocuiești pantalonii comozi de casă și tricoul preferat cu un costum din trei piese, cu sacou și vestă și pantofi oxford încă din prima, așa că îți prezentăm un nou aliat pentru această perioadă de tranziție – jacheta deconstruită. 

Ce este jacheta deconstruită?

Jacheta deconstruită reprezintă un pas al lumii sartoriale către o îmbrăcăminte mai practică și mai confortabilă, dar care păstrează notele elegante ale costumelor, în timp ce împrumută un aer casual. Cum? Ei bine, jacheta deconstruită renunță la rigiditatea sacoului și îi oferă acestuia o nouă interpretare, mult mai confortabilă. 

O reinterpretare a sacoului 

Acest element vestimentar păstrează forma unui sacou, cu revere și buzunare, dar renunță la elementele care îi conferă rigiditate, precum umerii, pieptarii și căptușeala. Este ideală pentru vară, deoarece lipsa căptușelii o face mult mai subțire și o poți transporta ușor în bagaj atunci când pleci în vacanță, pentru ca este ușor de împăturit. 

Totuși, cel mai mare avantaj al său este versatilitatea de care dă dovadă. Iată cum o poți integra în ținutele tale:

Casual

Pentru o zi relaxată de weekend sau atunci când ieși la un pahar de vin cu prietenii, poți purta jacheta deconstruită cu jeans și cu un tricou cu anchior, la care poți asorta o pereche de sneakers. Dacă vrei să obții un look casual perfect, optează pentru o pereche de blugi realizați la comandă, deoarece aceștia te vor îmbrăca perfect, și te vor face să te simți confortabil. 

Smart-casual

Atunci când nu ești sigur care este stilul pe care trebuie să îl abordezi la un eveniment sau dacă nu vrei să te îmbraci business, poți alege calea de mijloc, cu ajutorul jachetei deconstruite. Asortează-o cu o pereche de chinos, o cămașă sau un tricou polo și o pereche de loafers sau sneakers, dacă vrei ca ținuta să aibă mai de grabă un aer casual. 

Business

Avantajul jachetei deconstruite este că o poți integra și într-o ținută business. Asortează-o la o pereche de pantaloni de costum, într-o culoare contrastantă, o cămașă și o cravată adecvată, plus o batistă. Completează ținuta cu o pantofi Derby sau Oxford, în funcție de preferințe sau de natura evenimentului la care participi. 

Atelierul SARTO bespoke îți permite să îți personalizezi în detaliu jacheta deconstruită. Poți alege tipul de rever, nasturii, buzunarul și poți selecta țesătura din peste 10.000 de variante premium, de la producători de top precum Scabal, Loro Piana, Cerutti sau Carnet. Programează o ședință de consiliere cu unul dintre experții noștri, iar acesta te va ajuta să îți creezi o jachetă atât de confortabilă, încât va deveni elementul tău vestimentar favorit în această vară!


 

07.06.2021