Ghidul tău de stil: Dress Code Business

Cine a folosit sintagma “haina nu îl face pe om” nu a cunoscut puterea și efectul unui costum bine croit. Chiar dacă formalitatea vestimentației a părăsit unele domenii de activitate, succesul tău ca om de afaceri poate fi dublat cu ajutorul unui costum bespoke realizat din cea mai fină țesătură, iar cheia pentru o ținută impecabilă este modul în care te îmbracă un costum.

Ce înseamnă îmbrăcămintea Business?

  • Un costum într-o culoare închisă sau în tonuri neutre 
  • Țesături simple sau pinstripe
  • Cămașă cu butoni
  • Cravată
  • Pantofi Oxford sau Derby cu șosete simple
  • Opțional: vestă și curea din piele

AFLĂ CUM ÎȚI POT INFLUENȚA HAINELE SUCCESUL ÎN BUSINESS

Un costum închis la două rânduri de nasturi, cămașă albă, cravată simplă din mătase și o batistă albă împăturită în stil president fold sau un costum cu dungi subțiri, închis la un singur rând de nasturi, cu o cămașă albă și batistă albă reprezintă alegerea sigură, cu care nu vei da greș. 

Dacă vrei să obții o ținută impunătoare, alege un power business suit albastru și asortează la el o cravată burgundy și o cămașă fină din bumbac egiptean. Un costum blue navy sau gri antracit, închis la un singur rând de nasturi, este un must-have în garderoba ta business, iar dacă vrei să obții o imagine care să iasă în evidență, poți alege un costum bleumarin în carouri. O cămașă realizată pe comandă de culoare albă sau bleu va completa armonios ținuta, iar cravata este elementul fundamental care îți va contura stilul.

Pantofii pot fi maro sau negri, dar în general, pentru ținutele de zi, maro este cea mai sigură opțiune. Poți asorta o pereche de pantofi Derby sau Monk Strap, dacă vrei să obții o ținută mai puțin formală sau pantofi Oxford atunci când vrei să adaugi un plus de eleganță imaginii tale. 

Dacă nu vrei să adopți clasicul costum blue navy care a devenit atât de popular în îmbrăcămintea business, optează pentru un costum într-o nuanță de gri deschis, cu o cămașă roz, la care să asortezi o pereche de pantofi Double Monk maro. 

Business Casual

Este bine de știut că nu ești constrâns să porți în fiecare zi costum. Blazerele și pantalonii chino au răspuns la nevoia modernă de a avea un aspect profesional, cu o implicare formală diminuată. Tranziția către îmbrăcămintea mai puțin formală îți poate permite să porți chiar și o pereche de jeans realizați pe comandă, asortați cu o cămașă din bumbac și un blazer, cu sneakers sau pantofi Derby.


Dacă vrei să fii sigur că obții un look Business impecabil, programează o ședință de consiliere cu unul dintre consultanții noștri. Îți vom răspunde la toate întrebările și te vom ajuta să descoperi ce stiluri de costum, ce țesături și ce culori te avantajează cel mai mult.

01.11.2021