Cămașa perfectă nu este un ideal, este un proces!

Cămășile ready to wear pe care le găsești în magazine sunt realizate după tipare standard, ceea ce înseamnă că îți poți alege designul și măsura dintr-o selecție finită și că potrivirea pe corp este mai degrabă o coincidență decât o decizie. O cămașă realizată pe comandă, în schimb, este o piesă vestimentară de excepție, care te va îmbrăca perfect, deoarece va ține cont de măsurătorile tale specifice. 

Totuși, nu doar dimensiunile sunt ceea ce fac cămășile personalizate atât de speciale. Pe lângă fit-ul impecabil, o cămașă realizată pe comandă presupune un grad înalt de personalizare. Acest aspect îți va permite să creezi un articol vestimentar perfect, în funcție de preferințele tale și de contextul în care vrei să îl porți. 

Iată pașii personalizării unei cămăși care să fie perfectă pentru tine:

Țesătura și fit-ul

Cu ajutorul consilierilor, vei alege țesătura adecvată pentru stilul de cămașă de care ai nevoie, indiferent dacă optezi pentru business, casual sau elegant, apoi fit-ul, care face diferența între o cămașă obișnuită și una realizată pe comandă. 

Odată discutate aceste detalii, ți se vor lua măsurătorile, incluzând lățimea gâtului, dimensiunea pieptului, amplitudinea umerilor, lungimea mânecii, mărimea bicepsului, încheietura și talia. Ulterior, cămașa va fi realizată după aceste măsurători și va veni ca turnată pe tine.

Gulerul și manșetele

În funcție de ocazia la care vrei să o porți, poți opta pentru unul dintre cele 15 tipuri de guler disponibile la SARTO. Trebuie doar să știi dacă vrei să porți comașa cu sau fără cravată/papion, apoi să alegi unul dintre variantele de gulere. 

Similar, îți punem la dispoziție 10 tipuri diferite de manșete, pe care le poți alege în funcție de stilul pe care dorești să îl abordezi. Există tipuri diferite de manșete pentru cămășile casual sau cămășile casual pe care le poți purta cu butoni.

Pieptul, fenta și buzunarele 

După ce ai ales țesătura, fit-ul, gulerul și manșetele, urmează să stabilești detaliile pentru zona bustului. Aici ai la dispoziție mai multe variante de fente clasice, sport sau acoperite. Dacă îți dorești, poți char să aplici buzunare, un detaliu deosebit, mai ales în cazul cămășilor în stil jachetă (overshirt), pe care le poți purta peste un tricou . 


Broderia și nasturii

În funcție de stilul cămășii, poți opta pentru nasturi în ton sau în contrast, care fie vor atrage atenția fie se vor armoniza cu țesătura cămășii.

Ultimul pas în personalizarea cămășii tale este alegerea fontului broderiei și locul în care va fi plasată aceasta. Există 4 fonturi pentru broderie și 6 variante de amplasament a acesteia. 

Personalizarea unei cămăși este o experiență sartorială specială, iar rezultatul te va uimi, pentru că te va îmbrăca mai bine decât toate cămășile pe care le-ai purtat până acum. Dacă ești curios să încerci această experiență, consilierii SARTO bespoke te vor ajuta să iei cele mai bune decizii, în funcție de stilul și de contextul în care vrei să îți porți cămașa realizată pe comandă. Contactează un consultant!
 

11.06.2021