Inovația și sustenabilitatea, reunite în noua colecție de primăvară-vară

Zilele însorite se apropie, ceea ce înseamnă că este momentul ideal să ne pregătim garderoba pentru sezonul primăvară-vară. Cămășile din bumbac egiptean și in sunt întotdeauna piese necesare și foarte căutate în sezonul cald, așa că vă prezentăm cele mai noi colecții de țesături de la Cotonificio Albini și Thomas Mason. Acestea captează atenția prin fibre și printuri inovative, cu inspirație din natură și din viața cotidiană, dar și printr-o reinterpretare originală a clasivului. 

Țesăturile Cotonificio Albini

Inspirația ce stă la baza noii colecții de țesături Albini transpune culorile naturii într-un context urban, pentru a da naștere unui stil contemporan și modern, atât pentru ocazii formale, cât și pentru purtarea de zi cu zi. Culorile colecției sunt inspirate din natură, înglobând nuanțe pastel și tente neutre și sofisticate, precum culorile pământului. Colecția este alcătuită din materiale naturale, precum bumbacul organic, lâna și tencel, ce sunt  prelucrate prin mijloace tehnice performate, având ca rezultat cele mai practice, funcționale și confortabile țesături.

Prima temă a colecției reinterpretează modul clasic în care sunt folosite culorile pe timp de vară și preia contrastele între umbră și întuneric ce se regăsesc în peisajele sălbatice nocturne. Colecția continuă cu o paletă de țesături în culori contrastante și pline de viață, inspirate din efectul solaro. Alăturarea de culori creează jocuri de lumini, dând senzația de mișcare. 

A treia temă combină verdele militar cu nuanțe de beige, khaki și albastru, pentru a reda efectul naturii în toată splendoarea sa, nealterată de către oameni. Ultima parte a colecției folosește materiale naturale, sustenabile, precum inul, fibre reciclate și bumbac organic, precum și o lână reinterpretată, cu o elasticitate sporită. Culorile variază de la tonuri naturale de verde, până la nuanțe de beige și albastru, într-o gamă de țesături ce îmbină sustenabilitatea materiei prime cu tehnologiile inovatoare, în vederea atingerii unui nivel superior de performanță. 

Thomas Mason

Noua colecție Thomas Mason îmbină tradiția și inovația, printr-o redescoperire a valorilor ce stau la baza brandului, în urma unei incursiuni în arhivele fabricii. Paleta de culori este divizată în trei direcții: alb și negru, ce reprezintă eleganța atemporală, culorile primare, inspirate din moștenirea istorică Thomas Mason și nuanțe mai sofisticate, de la roz prăfuit la verdele pădurii. 

Temele-cheie exprimă mișcarea și rafinamentul iconic. Deși par opuse, acestea se completează în mod ideal: dinamismul de datorează dungilor neregulate și imprimeurilor colorate aplicate pe dungi și carouri clasice. Eleganța pură reiese din utilizarea țesăturilor prețioase, cu fire foarte fine și materii prime nobile, precum lâna și mătasea, Giza 87 și bumbacul din Sea Island. 

Te invităm să descoperi colecțiile și multitudinea de opțiuni de design pentru realizarea cămășii ideale pentru tine. CONTACTEAZĂ UN CONSULTANT

19.03.2021