SARTO susține Agent Green în proiectul ”Kind Being / Om Bun”

În momente-cheie realizăm cel mai ușor că ritmul alert al vieții ne face să ne concentrăm mai ales pe propriile nevoi și dorințe și mai puțin pe ceea ce lăsăm în urmă. Din fericire, viața e presărată cu oportunități și momente de revelație care ne fac să fim mai conștienți, mai generoși.

Pentru noi, unul dintre aceste momente a fost întâlnirea cu Agent Green și proiectul lor ”Kind Being / Om Bun”. Prin această inițiativă, Agent Green își propune achiziția și administrarea unei păduri de aproximativ 500 de hectare pentru a conserva ecosistemul, într-o lume în care majoritatea intervențiilor umane asupra mediului sunt de natură invazivă.

Persoanele care donează 30 € pentru susținerea acestei cauze primesc titlul de ”Kind Being / Om Bun”, contribuind la salvarea unei bucăți de paradis, cu toate elementele de floră și faună care o compun. Proiectul este o invitație pentru cei care vor să facă bine și pe viitor va reprezenta un loc în care oamenii vor putea să se bucure de o zi relaxantă în natură. Pădurea va fi deschisă zi și noapte pentru cei care vor să se recreeze, să exploreze și să mediteze, pentru a oferi oricui șansa de a se reconecta cu natura, departe de agitația marilor orașe.


 
Am rezonat puternic cu această inițiativă, deoarece la SARTO promovăm conceptul de “slow-fashion”. Totodată, investim toată experiența noastră pentru a realiza articole vestimentare cu o durată de viață extinsă datorită calității țesăturilor și a atenției cu care sunt realizate. Industria vestimentară produce 10% din emisiile de carbon și este al doilea consumator de apă la nivel global. În plus, 85% dintre textile sunt aruncate anual, după ce sunt purtate de câteva ori. 

Ca parte a acestei industrii, dar cu un model opus sectorului centrat pe fast-fashion, am dorit să ne punem amprenta asupra mediului și să susținem această cauza Agent Green. Proiectul a fost lansat miercuri, 8 decembrie, în cadrul Licitației de Fapte Bune, un eveniment-premieră în România organizat de Casa de Licitații A10 by Artmark.

Mulțumim Agent Green și Artmark pentru că au făcut posibil acest proiect și vă încurajăm să deveniți la rândul vostru un ”Kind Being / Om Bun”.


 

10.12.2021