Stilul Business Casual – Orice bărbat poate obține un look impecabil aplicând aceste principii

În prezent îmbrăcămintea business casual a devenit dresscode-ul general pentru multe medii de lucru, iar conceptul Casual Friday s-a extins de-a lungul întregii săptămâni. Pentru că acest dress code reprezintă o noutate în garderoba multor bărbați, consilierii noștri au pentru tine o listă de recomandări care te vor ajuta să obții un look business casual impecabil.

Înțelege principiile dress code-ului business casual

Deși acest dress code este mai permisiv și presupune renunțarea la costumul formal, nu înseamnă că poți purta jeans. Păstrează un aer nonconformist, dar nu lăsa profesionalismul deoparte. Este indicat să nu cazi nici în extrema formalității, mai ales atunci când toți colegii tăi adoptă stilul business casual. Înlocuiește cămașa albă, apretată, cu o cămașă într-o culoare pastelată, iar dacă vrei să intri mai mult în sfera casual, poți renunța la cravată. În cazul în care nu vrei să evidențiezi lipsa acesteia, o cămașă cu guler tunică îți va conferi un aer nonșalant, fără să atragă atenția asupra faptului că nu porți cravată.


 
Pantalonii casual

În general, atunci când vrei să te îmbraci business casual, poți renunța la pantalonii de costum în favoarea unei perechi de pantaloni chinos, deoarece aceștia reprezintă cea mai bună alăturare a stilurilor casual și elegant. Îi poți purta cu un tricou polo sau cu o cămașă și un blazer. Totodată o pereche de pantaloni cu șiret și betelie elastică, asortați cu o cămașă și pantofi derby vor da o notă de sofisticare ținutei tale. 

Alege jacheta potrivită

Pentru a ieși din zona formală, creează un contrast între pantaloni și sacou. Poți alege un sacou într-o culoare diferită de pantaloni sau pur și simplu cu o altă textură. În plus, blazerul poate lua locul sacoului. Dacă vrei să păstrezi o ținută mai elegantă, alege un blazer de culoare închisă, precum blue navy. Cămașa poate fi înlocuită de un tricou polo sau de o maletă, dar în acest caz, asortează ținuta cu o pereche de pantofi derby de culoare maro, deoarece sneakerșii vor face ca ținuta să arate prea casual.

Detaliile fac diferența

Accesoriile sunt un bun mod prin care îți poți scoate în evidență ținuta. Batista de buzunar este unul dintre accesoriile cele mai potrivite pentru ținutele business casual și este un mod în care poți adăuga culoare outfitului tău. În general, o ținută mai formală impune o batistă de buzunar cât mai simplă, așa că stilul business casual îți permite să fii cât mai creativ. Același principiu se aplică și șosetelor; colorează-ți ținuta cu o pereche de șosete colorate, cu model. Deși nu este necesar să o porți, în caz că dorești să asortezi o cravată, alege o culoare deschisă, sau cu print. Cravatele închise la culoare sunt destinate ținutelor formale, sobre. 


Pantofii

Deși stilul business casual îți permite să porți și sneakers, alegerea cea mai bună ar fi o pereche de pantofi maro sau burgundy, pentru a te asigura că nu îți transformi ținuta într-una mult prea casual. Pantofii ajută foarte mult la crearea unei prime opinii legate de o persoană, iar o pereche de pantofi derby, monk straps sau loafers te vor ajuta cu siguranță să obții o ținută business casual impecabilă. 

Haine care îți îmbracă cel mai bine corpul

Indiferent de elementele pe care dorești să le asortezi, trebuie să ai întotdeauna în vedere că fit-ul hainelor și modul în care acestea te îmbracă sunt foarte importante. Din acest motiv, îți recomandăm să alegi piese realizate pe comandă, made to measure sau bespoke.

22.07.2021