Diferenta dintre costumul bespoke si costumul MTM

In Romania oferta pietei costumelor barbatesti este variata, fiind disponibile atat costume ready-to-wear, cat si made-to-measure si bespoke. Uneori pot aparea confuzii intre serviciile existente si se poate confunda costumul made-to-measure cu cel bespoke, intrucat pentru ambele se “da o comanda”. In esenta, trebuie sa facem diferenta intre un produs de fabrica si un produs facut manual de un maistru croitor.

Din punct de vedere al procesului tehnologic, cele doua produse se diferentiaza prin croiala si executie. In timp ce costumul made-to-measure este, dupa cum ii spune si numele, facut doar pe masurile purtatorului plecand de la un etalon de serie, costumul bespoke nu are masura de baza, fiind facut 100% dupa corpul tau. In made-to-measure se lucreaza cu etaloane, un fel de costum de masura standard care se pune de proba pentru a stabili ce costum se copiaza, rezultatul final fiind un produs declinat dintr-un costum de serie.


Costumul bespoke are intreaga constructie centrata in jurul tau si nu in jurul tiparului fabricii. Costumul bespoke nu suporta productie de serie, el fiind croit cu atentie la detalii si atentie fata de nevoile tale, motiv pentru care maistrul croitor vede intotdeauna clientul si discuta cu acesta despre preferintele sale in materie de confort si asteptari de la costum. Pentru ca la SARTO bespoke exista comunicare intre tine si maistrul croitor nu exista riscul ca intre asteptarile tale si rezultatul final sa apara diferente, tinuta fiind confectionata spre atingerea perfectiunii.


Noi suntem complet transparenti cu privire la ce presupune serviciul SARTO bespoke, motiv pentru care toti clientii nostri intra in contact cu maistrul croitor care le va desena tiparul si sunt invitati sa observe procedeul de croire. Intrucat vrem sa ai parte de o experienta deosebita in atelierul SARTO bespoke, croitorii se pot observa rihtuind, lucrand la masa de croit sau desenand tipare, poate chiar ale tinutelor tale.

08.03.2018