Costumul bleumarin – versatilitate și eleganță

Costumul bleumarin este cea mai populară opțiune pentru bărbați, datorită versatilității sale, atât pe timp de vară, cât și iarna. Un costum bleumarin nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat, deoarece acesta te va scoate din impas în multe situații, de la întâlniri business, până la evenimente formale, precum nunțile, dar este adecvat și pentru o seară casual în oraș.  


 
În acest articol îți prezentăm o listă cu sfaturi utile de care să ții cont atunci când porți un costum bleumarin, în funcție de nevoile și de stilul tău personal:

Cum să alegi țesătura costumului bleumarin

Atunci când îți realizezi primul costum pe comandă, costumul bleumarin este o alegere ideală, tocmai datorită versatilității sale. O țesătură fină, de cea mai bună calitate va asigura o durată de viață prelungită a costumului tău; pentru un costum bleumarin destinat purtării în timpul sezonului cald, poți alege o țesătură din in sau bumbac, în timp ce cașmirul și lâna sunt ideale atât pentru vară, cât și pentru purtarea în timpul sezonului rece. Un consilier experimentat, va ști întotdeauna să-ți recomande țesătura optimă, în funcție de sezon și de ocaziile de purtare. 

Cămașa adecvată pentru costumul bleumarin

Un alt avantaj al costumului bleumarin este că îl poți asorta cu aproape orice culoare de cămașă. Cele mai potrivite cămăși pentru costumul bleumarin sunt roz pal, albastru deschis, alb și negru, simple sau cu un print subtil, precum dungile fine sau punctele. Dacă nu ești sigur ce cămașă se potrivește cel mai bine cu costumul bleumarin, albul este întotdeauna o variantă adecvată în orice context social. Cămașa roz este întotdeauna o cămașă statement, în combinație cu costumul bleumarin. Poți completa ținuta cu o cravată albastră sau mov, pentru un plus de stil și un look mai curajos. Pentru ținute cocktail poți asorta costumul bleumarin cu o cămașă neagră, elegantă. 

Cum alegi cravata ideală pentru costumul bleumarin

Clasică și atemporală, cravata albastră este una dintre favoritele noastre pentru asortarea la costumul bleumarin. Alege o cravată cu o textură mai bogată, pentru a o separa vizual de costumul bleumarin. Pentru un look power business, cravata roșie și costumul bleumarin sunt asortarea ideală. Dacă vrei să obții un efect mai estompat, înlocuiește cravata roșie cu una roz, maro sau burgundy. 

Cum alegi pantofii pentru costumul bleumarin

În general, este important contextul în care porți costumul bleumarin. Dacă pentru purtarea pe timp de zi, maro este alegerea optimă, pentru evenimentele de seară poți asorta costumul bleumarin cu pantofi negri. Costumul bleumarin poate fi purtat cu pantofi Oxford, Derby, Monk Straps sau Loafers. 

Costumul bleumarin pentru nuntă

Așa cum am menționat mai sus, costumul bleumarin este cel mai versatil tip de costum. Acest lucru înseamnă că poți renunța la clasicul smoching, în favoarea unui astfel de costum pentru ținuta de mire. Alege o cravată neagră sau roșie și bucură-te de cea mai frumoasă zi a vieții tale. Dacă nu ești tu fericitul mire, poți purta, totuși, un costum bleumarin, asortat cu o cămașă roz sau albastru deschis și pantofi derby. 

Indiferent de contextul în care îl vei purta, costumul bleumarin va reprezenta întotdeauna o primă opțiune, datorită eleganței și versatilității sale. În funcție de cum îl asortezi și accesorizezi, costumul bleumarin va putea fi adaptat pentru ținute business, smart casual, sau de seară.


 

01.04.2021