Sarto
  • Cosul meu
  • Nu sunt produse in cosul de cumparaturi.

ro en
CONCEPTUL BESPOKE
CARACTERISTICILE PROCEDEULUI
DE CE BESPOKE?
AVANTAJELE COSTUMULUI
CONCEPTUL BESPOKE

Costumul bespoke este o bijuterie din ce in ce mai rara a croitoriei, pe care in atelierul SARTO o ridicam la rang de arta. Procedeul de constructie este cu totul si cu totul deosebit, avand la baza stilul traditional de croitorie. Fiecare costum bespoke care iese din atelier se construieste de la zero, exclusiv pentru corpul clientului, în peste 60 de ore de manoperă.

CARACTERISTICILE PROCEDEULUI

Experienta costumului bespoke incepe cu prima intalnire, ocazie cu care sunt luate o serie de masuratori, coordonate care ulterior sunt transpuse de un maistru croitor intr-un tipar anume, dezvoltat pentru fiecare client in parte.

Tiparul astfel construit este replicat pe tesatura, fiind desenat cu creta pe dosul materialului ales pentru costumul de comanda. Fiecare piesa se taie atent, cu foarfeca, fara interventii robotice specifice fabricilor.

Piesele astfel croite sunt cusute manual de croitori specializati, asigurand unui costum de comanda cele mai precise linii. Dupa asamblare, la aproximativ 3 saptamani de la plasarea comenzii, costumul de comanda se pregateste de proba. Fiind intr-un stadiu semi-construit, acesta este imbracat de client, iar maistrul croitor se asigura ca produsul corespunde asteptarilor. Proba intermediara este disponibila doar in croitoria de comanda sau croitoria bespoke autentica, intrucat doar cu ocazia acesteia se poate interveni asupra costumului.

Dupa proba croitorului, costumul de comanda este pregatit pentru finisaj. In aceasta etapa se implementeaza toate observatiile preluate la proba, facand trecerea de la costumul croit la costumul finisat. Acestuia i se imbina cu maiestrie toate piesele, i se cos butonierele (la alegere mecanic sau manual), ii sunt orientate manecile si este calcat.

Odata finisat costumul, acesta poate fi livrat, ocazie cu care se poate face o proba finala pentru a ne asigura ca este cu adevarat impecabil. Intregul proces dureaza aproximativ 35 – 40 de zile.

DE CE BESPOKE?

Este un produs 100% realizat in atelierul propriu, de o echipa de croitori, exclusiv pentru cel care il va purta. Costumul bespoke iese din atelierul SARTO ca un produs unic, in urma dedicarii a peste 60 de ore de manopera de catre croitori meticulosi cu peste 30 de ani experienta.

Printre avantajele achizitionarii costumului bespoke se numara personalizarea pana la cele mai mici detalii, rezistenta in timp, lipsa faldurilor, rezistenta la sifonare, admiratia celor din jur si nu numai. Precizia micro-metrica cu care este realizat il transforma in unul perfect proportionat, confortabil pentru purtator, dar si pentru ochiul privitorului.

AVANTAJELE COSTUMULUI

Costumul bespoke vine cu o multitudine de beneficii ce nu pot fi ignorate de cei care au inteles ca felul in care se prezinta este esential. Pune in valoare corpul prin dimensiunile si proportiile corecte si contribuie la conturarea unui stil vestimentar de cunoscator. Clientii il aleg pentru ca:

  • Este fidel conformatiei corporale a purtatorului, intruchipandu-l pe acesta perfect;
  • Este mai usor si mai apropiat de corp decat orice alt costum;
  • Permite personalizari inedite, de la nasturi, lungimi si volume, la tesatura, culori sau numarul de buzunare;
  • Ofera o performanta superioara (aerisit in zilele toride de vara, durata lunga de viata, rezistenta la sifonare);
  • Toate elementele sunt centrate pe corp, fara cute si falduri deranjante;
  • Are avantajul unei probe intermediare, ce garanteaza ca la livrare totul va fi asa cum va doriti.
PROGRAMEAZA O INTALNIRE
Diferenta dintre Bespoke, MTM si RTW
Programează o întalnire cu un consultant vestimentar